مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط

مرحله اول: گل کلم‌ها را آماده کنید

برای تهیه ترشی گل کلم مخلوط خوشمزه و مجلسی، ابتدا گل کلم را با دقت بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافه آن‌ خارج شود. بوته‌های گل کلم را جدا کنید. اگر تکه‌های کلم خیلی بزرگ هستند، با چاقو بوته‌ها را خرد کنید. کلم‌ها را در یک کاسه یا قابلمه بزرگ بریزید.

مرحله دوم: هویج و کرفس‌ها را خرد کنید

پوست هویج‌ها را با پوست‌کن بگیرید و آنها را بشویید. هویج‌ها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه، با چاقو به صورت حلقه‌ای یا نگینی، آنها را خرد کنید. کرفس‌ها را هم بشویید و بعد از خشک شدن به قطعه‌های ۱ تا ۲ سانتی‌متری خرد کنید. هویج و کرفس‌ها را به گل کلم‌های خرد شده اضافه کنید.

مرحله سوم: بقیه مواد ترشی را خرد کنید

سیب ترشی‌ها، ۱ عدد سیب درختی و ۱ عدد میوه به را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب‌های هم اندازه با هویج‌ها خرد کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید. سپس سبزی ترشی گلم کلم شامل نعناع، مرزه، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی شوید را بشویید و در آبکش قرار دهید تا خشک شوند.

مرحله چهارم: مواد ترشی را با هم ترکیب کنید

سبزی‌های ترشی را روی تخته آشپزخانه به صورت ریز، خرد و ساطوری کرده و به مواد داخل ظرف اضافه کنید. خیار، فلفل‌های دلمه‌ای رنگی و نصف فلفل‌های تند را هم شسته و خرد کنید و در ظرف بریزد. گلپر و ادویه ترشی را روی مواد بپاشید و همه مواد را خوب زیر و رو کنید. برای خرید پودر گلپر و انواع ادویه را می‌توانید به روش‌‌های خرید تلفنی، حضوری یا اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد ترشی را در شیشه یا دبه تمیز و خشک بریزید

دبه یا شیشه‌های ترشی را بشویید و کاملا خشک کنید. سپس مواد ترشی را کم‌کم داخل شیشه یا دبه بریزید و لابه لای مواد ترشی، فلفل سبزهای درسته را قرار دهید. حدود ۳ سانتیمتر از روی شیشه را خالی بگذارید. سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط کرده و روی مواد ترشی بریزید تا کاملا روی سطح ترشی گل کلم با سرکه پوشانده شود. درب شیشه یا دبه را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. بعد از ۲ هفته، ترشی گل کلم آماده سرو است. طرز تهیه گل کلم ساده و سفید (روش دوم)معمولا ترشی گل کلم به صورت کاملا ساده درست نمی‌شود و در دستور آن از هویج، کرفس و سبزیجات متنوع استفاده می‌شود. ولی اگر می‌خواهید ترشی گل کلم را ساده و نه مخلوط درست کنید، کافی است از روش بالا استفاده کنید و کرفس، خیارشور، هویج، فلفل دلمه‌ای، به، سیب و سیب ترشی را از دستور تهیه ترشی گل کلم مخلوط حذف کنید. بقیه مراحل را مانند روش بالا تکرار کرده و ترشی گل کلم سفید و ساده خود را درست کنید.

گل کلم

طرز تهیه ترشی گل کلم فوری (روش سوم)

اگر می‌خواهید ترشی گل کلم را به محض تهیه کردن، به صورت فوری و یک روزه سرو کنید، باید مواد ترشی را مانند روش بالا، شسته و خرد کنید. بعد از این‌که همه مواد را آماده کردید، آنها در یک قابلمه‌ بریزید و سرکه و کمی نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مواد ترشی، نیم‌پز شوند. قابلمه را از روی حرارت بردارید. ترشی گل کلم فوری شما آماده مصرف است. برای نگهداری از آنها، کمی که از دما افتاد، ترشی را در شیشه‌های خشک و تمیز با درب سالم بریزید و محکم ببندید. شیشه‌های ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه ترشی گل کلم زرد (روش چهارم)

اگر می‌خواهید رنگ ترشی گل کلم، زرد یا طلایی شود، می‌توانید از زعفران یا زردچوبه استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که عطر زعفران ممکن است عطر ترشی را تغییر دهد. پس بهتر است از زردچوبه استفاده کنید. برای مقدار مواد لازم در دستور طرز تهیه ترشی گل کلم زرد (آموزش داده شده در بالا) ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه اصل و با کیفیت را به مواد ترشی اضافه کنید تا رنگ آن طلایی شود. برای خرید زعفران و زردچوبه می‌توانید به روش‌های تلفنی، حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش اقدام کنید.

طرز تهیه ترشی گل کلم قرمز (روش پنجم)

برای تهیه ترشی گل کلم قرمز و برای قرمز شدن رنگ ترشی گل کلم، می‌توانید مقداری رنگ غذا به سرکه اضافه کنید که البته این روش توصیه نمی‌شود. چون رنگ غذا معمولا حاوی ترکیبات شیمیایی بوده و برای سلامتی خطرناک است. می‌توانید از رنگ قرمز طبیعی استفاده کنید. آب لبو یا چغندر قرمز بهترین گزینه‌ها هستند.

طرز تهیه گل کلم با گوجه فرنگی (روش ششم)

می‌توانید از پوره گوجه فرنگی یا پودر گوجه فرنگی در سرکه ترشی برای قرمز شدن رنگ این ترشی استفاده کنید. اگر به پوره گوجه فرنگی دسترسی ندارید، به مقدار دلخواه، رب گوجه فرنگی را با کمی سرکه یا آب و سرکه رقیق کنید و به مواد ترشی بیفزایید.

فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی گل کلم

به کار بردن سبزی ترشی شامل نعناع، مرزه، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی شوید، طعم بی‌نظیری به ترشی گل کلم می‌دهد. به جای این سبزی‌ها می‌توانید از سبزی‌های خشک هم استفاده کنید.

یکی از روش‌های جلوگیری از کپک زدن ترشی از جمله ترشی گلم کلم این است که اجازه دهید گل کلم و دیگر مواد مورد استفاده در تهیه این ترشی، کاملا خشک شوند و آب خود را از دست بدهند. سپس آنها را در شیشه یا دبه ترشی کاملا خشک با درب سالم بریزید. استفاده از سرکه طبیعی برای تهیه ترشی گل کلم بهتر از سرکه صنعتی است. سرکه صنعتی تیزی زیادی دارد. برای گرفتن تیزی سرکه، به ازای هر لیتر سرکه، ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب به سرکه اضافه کنید. برای جلوگیری از ترش شدن بیش از حد ترشی و اذیت نشدن معده‌تان، چند خرمای بدون هسته، میوه به یا سیب خرد شده به مواد اضافه کنید. در صورتی که از فلفل تازه تند در ترشی گل کلم استفاده می‌کنید، بهتر است فلفل را هم به صورت درسته و هم به صورت خرد شده در ترشی به کار ببرید. استفاده از فلفل دلمه‌ای‌های رنگی، می‌تواند رنگ جذابی به ترشی گلم کلم بدهد.

نویسنده: mgh

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.