طرز تهیه پخت سمنو
مرحله اول
ابتدا گندم ها را با آب سرد می شوییم و در یک کاسه حاوی آب سرد قرار می دهیم تا جوانه بزنند. برای پخت سمنو باید مانند حلیم گندم از گندم کامل استفاده شود که دارای خاصیت جوانه زدن باشد. طی ۲۴ ساعت هر ۸ ساعت یک بار آب گندم ها را عوض می کنیم.
مرحله دوم
پس از گذشت ۲۴ ساعت سر گندم های ما سفید می شود و باید آنها را آبکشی کنیم، سپس گندم ها را بین یک دستمال تمیز قرار می دهیم، طی ۴۸ ساعت آینده باید این پارچه را آب سرد مرطوب نگه داریم تا گندم ها جوانه بزنند.
مرحله سوم
پس از اینکه گندم ها جوانه زدند آنها را داخل یک سینی مناسب می ریزیم و ریو جوان های گندم را با یک پارچه نم دار می پوشانیم تا خشک نشوند. طی ۲۴ تا ۴۸ بعد گندم ها ریشه می زنند که رنگ ریشه مایل به رنگ نقره ای است و بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر بلند می شود.
مرحله چهارم
در این مرحله رنگ گندم ها هم رو به سبزی می رود و مناسب ترین زمان برای پخت سمنو زمانی است که رنگ گندم ها سبز کمرنگ باشد. توجه داشته باشید که اگر رنگ گندم سبز تیره شود دیگر به درد نمی خورند و باعث تلخ شدن سمنو می شوند.
مرحله پنجم
به همین دلیل زمانی که گندم ها را برای ریشه زدن در سینی قرار می دهید باید مدام حواس تان باشد که وقتی رنگ گندم ها سبز کمرنگ بود پخت سمنو را آغاز کنید. پس از اینکه جوانه گندم آماده شد، آنرا به همراه ۱ لیتر آب گرم داخل غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم.
نکته: اگر بخواهیم بدون دردسر و در زمان کمتری سمنو را بپزیم، می توانیم جوانه گندم را به صورت آماده از فروشگاه تهیه کنیم.
مرحله ششم
جوانه های گندم را میکس می کنیم تا شبیه پوره شوند، سپس با یک پارچه تمیز آنها را صاف می کنیم و عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم. پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردیم قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله هفتم
حالا یک لیتر دیگر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سمنو با حرارت بسیار ملایم قوام بیاید. حین آماده شدن سمنو باید حواسمان به آن باشد تا ته نگیرد یا نسوزد. پس از اینکه سمنو غلیظ شد یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم.
نکته: چون سمنو حاوی گندم است و گندم زود ته می گیرد، باید هر چند دقیقه یک بار سمنو را هم بزنیم تا ته نگیرد.
مرحله هشتم
حرارت زیر قابلمه را کاملا ملایم می کنیم و یک شعله پخش کن هم زیر قابلمه قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم سمنو ۳۰ دقیقه دم بکشد. قرار دادن دم کنی باعث می شود رنگ سمنو عالی شود. پس از اینکه سمنو آماده شد، آنرا در ظرف مورد نظرمان می ریزیم و تزیین می کنیم.
سمنو بازاری بهتر است یا خانگی؟
استفاده از سمنو بازاری یا خانگی وابسته به شرایط و نیازهای هر فرد است. سمنو بازاری می تواند گزینه ی مناسبی برای افرادی با شلوغی روزانه و کمبود وقت باشد، زیرا این امکان را فراهم می کند که مواد غذایی را به سرعت و به صورت انبوه تهیه کنند. همچنین، در بازار می توان از تنوع بیشتری از محصولات و قیمت های رقابتی بهره برد. از طرف دیگر، سمنو خانگی می تواند گزینه ی بهتری برای افرادی با وقت آزاد بیشتر و علاقه به پخت و پز باشد. این روش امکان می دهد تا افراد از انتخاب مواد تا فرآیند پخت و پز به طور دقیقتری کنترل کنند و از کیفیت بهتری برخوردار شوند. همچنین، این روش می تواند صرفه جویی در هزینه های خرید و پخت و پز مواد غذایی را به ارمغان بیاورد. در نهایت، انتخاب بین سمنو بازاری و خانگی باید با توجه به نیازها و شرایط فرد صورت گیرد.
نظرات کاربران